logo
Sluiten

Kaartje2go Zwolle

Kaartje2go heeft het pand  – kantoor en souterrain (1.100m²) – aan de Emmalaan in Zwolle (1890) voor de ingebruikname in 2020 niet alleen architectonisch gemoderniseerd maar ook flink verduurzaamd. Naast het vervangen van alle glas is een ventilatiesysteem met warmteterugwinning geïnstalleerd.

Goede ventilatie en een gezond binnenklimaat
Uitgebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning is een energiebesparende klimaattechniek. Twee ventilatoren en een warmtewisselaar winnen warmte terug uit de afgevoerde ventilatielucht en hergebruiken deze om verse binnenkomende lucht te verwarmen. De voordelen:

  • filteren van de buitenlucht
  • geen verlies van kostbare warmte
  • nagenoeg gratis voorverwarming van de ventilatie (tot ca 18°C)
  • behaaglijke en constante temperatuur (geen ongecontroleerde koude luchtstromen)
  • rendement op energiebesparing tot wel 80%
  • autonome ventilatieregeling met bedieningsgemak.

Foppe Strikwerda, directeur Kaartje2Go: “DENK! heeft ons geholpen met het programma van eisen en een toekomstbestendig ontwerp. Hanze Luchttechniek uit Zwolle heeft het ventilatiesysteem geïnstalleerd. Met warmteterugwinning hebben we een aangename en constante temperatuur in ons kantoor. De oude ventilatiekasten maakten veel lawaai, waren niet regelbaar en verbruikten veel energie. Het nieuwe systeem is stil én goed programmeerbaar wat op dit moment erg handig is, omdat we – door de coronamaatregelen – nu met minder mensen op kantoor werken.

“Ard is altijd op de hoogte van de nieuwste technieken, die hij graag met je deelt. Enorm inspirerend en ik leer veel van hem op het gebied van duurzaamheid. Kaartje2go is een jong team met bewuste mensen die dat belangrijk vinden.”

Kantoor Kaartje2go Zwolle

Kaartje2go is een van de grootste Nederlandse spelers in de markt van het online kaarten versturen. Jaarlijks verstuurt het Zwolse bedrijf zo’n 10 miljoen kaartjes en cadeaus. Het bedrijf is in 2006 opgericht door Foppe Strikwerda en Klaas Korte en telt op dit moment 75 medewerkers. Lees meer wat zij allemaal doen op het gebied van duurzaamheid.