logo
Sluiten

Eurofins Heerenveen

In Heerenveen wordt een nieuw en duurzaam Laboratorium voor Eurofins gerealiseerd waar chemische analyses uitgevoerd worden op het gebied van food, feed en water. Het nieuwe lab is volledig gericht op de toekomst en zal in het voorjaar 2022 worden opgeleverd.

Voor het doen van onderzoek in voedingslaboratoria moeten de binnencondities uiterst stabiel en hygiënisch zijn. De prestatie-eisen van Eurofins zijn in een bouwteam met de opdrachtgever, Bouwbedrijf Aan de Stegge, Batenburg Installatietechniek en DENK! vertaald in een goed bouw- en installatieconcept.

 

Ontwerpvisie WTB-Installaties

De binnentemperatuur, het vochtgehalte, de luchtsnelheid en warmte afvoer zijn de parameters die het hele jaar zo stabiel mogelijk moeten zijn. Klimaat- en procesinstallaties worden constant dynamisch geregeld op de gewenste binnencondities. De ventilatiesystemen zorgen daarnaast voor een constante onderdruk zodat er geen geuren buiten het laboratorium in het kantoor komen.

De installaties zijn redundant waardoor bij uitval van de ventilator of warmtepomp het laboratorium blijft functioneren.

Integrale samenwerking

Namens Eurofins heeft DENK! in samenwerking met Bouwbedrijf Aan de Stegge en Batenburg Installatietechniek de volgende expertises geleverd:

 

  • Ontwerpvisie en Programma van Eisen
    WTB-Installaties
  • Ontwerptekeningen Klimaatinstallatie
  • Technische omschrijving Klimaatinstallatie
  • Budgetraming Klimaatinstallatie

“Naast de kennis en ervaring van DENK! met laboratoria onderscheidt het adviesbureau zich, door in het voortraject de klantvraag breder op te pakken en integraal te benaderen. Ard is een sterke en goede conceptdenker en maakt tegelijkertijd de praktische vertaalslag. Omdat hij openstaat voor onderzoek en de juiste toon weet te raken met de installateur hebben we toekomstgerichte oplossingen bereikt.” Ben Mulder, Manager engineering Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello B.V.